Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, June 15, 2015

Hello everybody , long time no see !

Assalamualaikum & Hello.

Tarikh : 15 Jun 2015
Tempat : Kementerian Wilayah Persekutuan , Putrajaya

Alhamdulillah. Baru berkesempatan nak menaip new entry dekat blog ni. Sebulan lebih juga aku duk publishkan entry yang aku dah draft awal awal sebelum berhenti kerja haritu. Hahahaha. Bukan apa , aku sendiri pun boleh agak yang urusan penempatan aku tu akan mengambil masa sikit. Huhu.
5 Mei 2015 , haritu hari pertama aku melapor diri dekat JPA. Masa tu memang berdoa supaya penempatan aku tu biarlah dalam Putrajaya je. Hahahaha. Yelah , senang nak pergi kerja semua. Mihmihmih. Dan alhamdulillah doa dimakbulkan , maka tercampaklah aku dekat Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP).

Seminggu jugalah aku duduk bertafakur dekat Pengurusan Sumber Manusia sebelum ditempatkan ke department aku yang sekarang ni. Huhu. Naik gila juga oii duduk kat PSM tu. Bukan apa , sebab aku dah biasa sibuk dekat office lama. Jadinya bila aku kena duduk diam diam takde kerja - aku bosan !! Hahahaha. 

Mujurlah seminggu je aku duduk tersadai dekat PSM , naik minggu baru aku dapat dah penempatan aku. Alhamdulillah. Aku ditempatkan dekat Unit Pemantauan dan Projek Khas. Department yang quite busy ! Memang sesuai dengan jiwa raga aku , sebab aku dah biasa busy dan aku tak suka bila aku tak busy. Hahahaha. Nanti aku ngantok. Ehek.

So here you go , pejam celik pejam celik dah sebulan dah dekat department ni. Alhamdulillah colleagues semua okay. Bosses pun okay. Hehehe. So far so good. Syukur. Pasal flow kerja aku , alhamdulillah aku dah dapat dah follow semua. Laju tak , laju tak ? Lulzzz. InshaAllah lepas ni aku akan cuba usahakan untuk update blog macam biasa. ^_^

 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : gambar pun tak dan lagi nak letak watermark , hahahaha. 


24 comments:

  1. Replies
    1. Thank you sudi singgah walaupun berkurun tak update. ^_^

      Delete
  2. hai,,,, lama nya tak bertandang ke sini... congrats sbb dah ada si comel dlm perut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Lieya , orang pun lama tak bertandang kat blog sendiri. :P

      Delete
  3. Ccomelnya kakak ni pregnant.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa janganlah puji , malulah akak oii. Hahaha. :D

      Delete
  4. Welcome to gomen sector Nad dan selamat berbaju kurung dan baju batik juga. Kahkahkah.

    Eh, akak tergatal, tertukar link blog. Jangan lupa jenguk akak sekali sekali tau. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kak tapi buat masa ni takleh nak berbaju kurung , tak muat hoi. Hahahaha. Eeeee. Dah kenapa tukar linkkkkk. T_T

      Delete
  5. Akak dh nampak baby bump awak...comel...

    ReplyDelete
  6. Gambar tu yang mahal. Baru la ni dapat tengok yerk *_*

    Selamat bekerja di tempat baru walaupun dah sebulan berlalu ya. Moga seronoklah bekerja dengan gomen ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga seronoklah kan kak , bertabah jela dengan cara kerja yang dah tentu tentu berbeza. Zzzzz. Hahahaha.

      Delete
  7. alhamdulillah. comelnya akak even ada baby bump. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Comel ke comot ni ? Ekekeke. :D

      Delete
  8. Wah...nmpk bby bump dah..take care ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah besar dah cik mah perutnya , hehee. InshaAllah. ^_^

      Delete
  9. cutenye baby bump die...good luck sis...semoga sukses dalam kerjaya yg baru dceburi...

    singgah blogwalking :) salam perkenalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sue ! Salam perkenalan juga syg. ^_^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah