Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, July 29, 2015

Pregnancy Diary : Checklist Newborn Baby & Mommy !

Assalamualaikum & Hello.


As a first time mother semestinya kita takde pengalaman on buying baby's stuff kan. Semestinya asal nampak mesti nak borong kan ? Biasalah perasaan teruja yang melampau lampau tu. Ekekeke. I understand. Sama macam aku , asal nampak baju baby je dah meroyan. Asal nampak booties & mittens je rasa nak borong 10 pasang terus. Wakakaka !


Tapi

Bukan tu je ye sebenarnya barang keperluan baby and mommy ni. Seriously bila kau baca dekat mana mana blog and website -  memang panjang berjela list things to buy. Sampai mulalah rasa macam nak pengsan - bangun - pengsan balik. Yelah , sebab tak tahu from where to start. Huwaaaa. Plus , due to GST - heh !

Dan sebab itulah perlunya checklist for baby and mommy ni. Senang. Apa yang kau dah beli , kau boleh jot down. Apa yang kau belum beli pun kau boleh nampak dalam list. Maka dengan itu , takkan adalah barang yang kau akan terlepas pandang dan terlupa nak beli. Daebak ! Actually konsep dia sama je macam checklist yang korang buat untuk wedding preparation haritu tu. Ngeee.


Checklist aku , aku copy paste dari (sebab masa ni buta Slideshare , tak tahu nak save camne) : Rabiasensei


Thanks for your time , love ya people.


p.s : moga moga checklist ni bermanfaat untuk kita semua mommy to be ! ^_^


12 comments:

  1. bagus ada checklist macam ni..nanti takde la ada barang yang tertinggal..

    ReplyDelete
  2. takyah sampai pakai excell sangat la kan.. hahahahahahah

    ReplyDelete
  3. kite pun pkai excell sbb sng nk kire total sekali...huhu

    ReplyDelete
  4. salam aidilfitri maaf zahir batin, moga dipermudahkann ;p

    ReplyDelete
  5. detail sangat checklist mommy to be ni... bagus! :))

    ReplyDelete
  6. Kite pun excited nak tengok baby awak ni. Hehehe.
    Semoga dipermudahkan yeee.

    ReplyDelete
  7. Jom Singgah Blog Saya

    Koleksi Resepi emak
    http://koleksiresepiemak.blogspot.com/

    Info Filem Terkini
    http://filemhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Currently that is my condition sekrang.. menunggu saat kelahiran my first child.. excited tu jgn kata la.. brng beli? Huhuu... just grab mana offer since fee month ago... :D

    ReplyDelete
  9. Siap berchecklist bagai lagi. At least baguslah. Takdalah kita terover membeli atau terlupa nak beli barang yang penting.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah