Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, July 10, 2015

Pregnancy Diary : Its A ......... !!

Assalamualaikum & Hello.

13 April 2015

Dalam buku pink aku nurse and doctor dah pernah tulis untuk buat routine scan masa 18 - 22 weeks. Dan yes , kali ni pergi memang baby pun dah 18 weeks plus. Maka dengan itu , agak tinggilah chances untuk aku buat routine scan. Yeehaaa ! Tak sabar nak tahu gender dia sebenarnya , senang mommy nak beli baju awak oi. Ekekeke.

Mula mula sampai KK tu macam biasalah kena jumpa nurse dulu , lepas tu baru jumpa doctor. Masa dengan nurse tu dapatlah dengar heartbeat guna doppler. Kejap tinggi  - kejap rendah - kejap tinggi - kejap rendah. Tapi nurse cakap dekat aku heartbeat baby 155 bpm and heartbeat baby normal. Normal heartbeat from 110 - 160 bpm. Alhamdulillah.


Dah settle jumpa nurse , tunggu turn untuk jumpa doctor pula. 


Mujur takdelah lama sangat tunggu turn , naik je nombor aku - terus laju laju pergi masuk bilik doctor. Tak sabar nak scan punya pasal. Padahal lupa pula yang aku wajib akan kena bebel gara gara berat yang naik mendadak. Wakakaka ! Kau mampu ke 2 minggu naik 1.8 kg. Lol ! 

Dengar doctor bagi arahan suruh minum air gula lagi 2 minggu terus mood dah kelaut. Hohoho. Yelah , semua orang pun tahu 'Air gula sucksss'. Lagi lagi untuk orang yang obviously tak suka makan makanan and minum minuman manis macam aku ni. Huwaaaa. Satu penyeksaan okay ! T_T


Tapi


Bila doctor kata 'Awak pergi baring sekejap , saya nak scan'.


Perghhh !! Naik balik mood aku ke level tertinggi. Ekekeke !!


Doctor pun start scan , tunjuk kepala baby - tunjuk kaki baby - tunjuk perut baby. Fuh ! Eksaited jah oi. Alhamdulillah doctor kata semuanya okay. Lega hati mommy kau nak oiii. Hehehe. Since ramai orang kata 18 weeks da boleh nampak gender. Ehek ! 


Aku pun tanyalah doctor 'Boy ke Girl doctor ?'. 


Tapi , baby boleh menyorok pula mula mula tu ! Amboii. Kau ingat kelakar ke main nyorok nyorok anak oi. Hahahaha. Jangan nak ikut sangat perangai daddy kau yang suka nau surprise suprise. Ekekekeke. Tapi disebabkan doctor tu kacau kacau baby. Akhirnyaaaaa , baby tunjuk juga siapa dia sebenarnya. Mihmihmih.


Dan 



jawapannya ialah 


-


-


-

tunggu next entry ! kbai. ^_^v


Thanks for your time , love ya people.


p.s :  jangan marah marah , nanti darah tinggi. wakakakaka.


36 comments:

  1. jeng jeng.. tak sabar nak tau ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar tauuuu , sikit je lagi. Hahahaha. :D

      Delete
  2. Ehek..kite plk yg terlebih excited.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii. Hehehe. Meh tumpang eksaited kita. :D

      Delete
  3. Alaaaa. suspen je Nad ni! Hahaha baru excited ni Grrrrr ! tak sabar nak taw. BOY! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Suspen eh ? Kita biarkan suspen sikitttt lagi eh. :P

      Delete
  4. ala...saja la Nad buat saspen.apa-apa pun, yang penting sihat..semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn. InshaAllah yang , doakan yang terbaik untuk kita ye. ^_^

      Delete
  5. Nasib baik dia nk jugak tunjuk. Buatnye dia nak surprise mommy dia, kne tnggu lagi la jawabnye. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe weh , mau terbogel bogel mak pak dia kang. Hahahaha

      Delete
  6. kalau dia tunjuk tu maknanya boy la..selalunya yang girl ni dia tak tunjuk..dia sorok2 malu..heheheh..eceh!macam logik dan nampak betul je tekaan akak ni..kan?/padahal hentam je ..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah wah orang yang berpengalaman ni , hahahaha ! :P

      Delete
  7. boy kot.. ehhh girl kot? hehehe~~

    ReplyDelete
  8. salam ramadhan, moga permudahkan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan , amiinn. InshaAllah. :)

      Delete
  9. Oii eksaited nak tahu tetiba tinggal tanda tanya pulak. Hahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha , tanda tanya tanda soal dan tanda tanda. :P

      Delete
  10. Replies
    1. Macam girl , macam boy. Macam macam. Hahaha

      Delete
  11. Ishhhh tak sabar nak tahu boy ke girl..heee papepun take care mommy nad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar naaaa Sheila , hehehe. Sheila pun take care juga ye. ^_^

      Delete
  12. halaaaa...boy ke girls???nebes lak rase..biase girl die malu skit..hihi girls kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh kita pun sama nebes ni. Hahahaha

      Delete
  13. rasanya boy kot! hihihi...geng la dgn kakak kita nnt! :P

    ReplyDelete
  14. Ina tak tunjuk pun xpe sebab prepare barang baby sesuai for boy and girl...esok MGTT hope boleh telan la oi.... hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck MGTT esok Ina ! Hehehehe. :D

      Delete
  15. saya berat tak naik banyak..result gula dalam darah tak cantik..kena minum air gula..dan akhirnya 4x kena amik darah..huhu

    ReplyDelete
  16. jeng jeng.. hehehe kite teka girl. wihuuuu

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah