Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, September 25, 2015

Little NS Journey : Sebelum dan Selepas Jadi Mommy !

Assalamualaikum & Hello.

25 September 2015

Harini hari yang ke 22 aku berpantang , gilalah another 22 days left for confinement. Tssskk ! Tak sabar nak habis pantang tapi tak suka pula bila memikirkan nak kena masuk office balik nanti. Alahai. Boleh tak lepas habis pantang je masa terus bergerak perlahan. Hahaha.

Perasaan aku menjadi seorang Mommy ?

To be exact mestilah happy , apa ke gila pula tak happy jadi Mommy. Lagi menambah kegembiraan aku bila tiap kali pandang cermin mesti ternampak eyebag berkilo kilo. Kahkahkah. Terima kasih anakku untuk hadiah yang terbaik ini. Mihmihmih. Mommy happy sangattt ada eyebag ni , rasa diri ini dihargai sesangat. Wakakaka!

Perbezaan sebelum jadi Mommy and selepas jadi Mommy ?

Banyak ! Banyak gilaaaaa bezanya. 

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , aku takut gila nak pegang newborn baby. Huhu. Mana taknya , newborn baby kan lembut , aku takut je kalau aku salah pegang kang ada patah riuk pula baby tu. Hihihi. Tapi bila dah ada anak sendiri , nak taknak aku kena berani juga. Kalau tak , siapa yang nak dukung anak aku kalau tetiba anak aku menangis and Wan takde dekat sebelah nak tolong dukung.

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , aku paling yuckssss bab tukar pampers baby especially baby yang poo poo. Geli weh ! Hohoho. Kalau kencing tu takpela lagi , small matter. Tapi sekarang bila dah ada anak sendiri , nak taknak kenalah belajar juga. Kenalah juga hadap poo poo yang yellowish itu. Ekekeke. And now , aku dah master okay tukar pampers - lap poo poo kat montot anak. Kahkahkah.

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , tido malam memang lena gila. Even masa tengah sarat pregnant haritu pun aku takde masalah tido. Tapi sekarang ? Dah jadi Mommy ni , anak pula dah jadi macam alarm clock. Every 1 hour bangun nak susu. Kalau nasib aku baik , kadang kadang 2 3 jam sekali dia bangun nak susu. Tapi bila mengenangkan sejam sekali kena bangun , sakit kepala oii. Sampai migrain migrain kepala. Hahaha. Mata lagilah tak payah cakap , nak buka mata pun tak larat. Tssskk. 

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , rasanya macam aku tak lepa langsung nak Whatsapp or Message Wan. Tapi sejak ada anak ni , hahaha ! Maafkanlah diri ini wahai suami. Memang asyik terlupa je nak reply Whatsapp or Message Wan , kalau reply pun mesti lambat gila. Hahaha. 

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , time makan memang aku gunakan betul betul. Sekarang ? Asal anak berbunyi sikit , panik. Kelam kabut angkut pinggan mangkuk and duduk dekat tepi anak. Hahaha. Konon konon supermak sangat sambil makan sambil tepok anak. Wakakaka ! Tapi mujur aku pantang kat rumah Mama , Mama la yang attend cucu dia kadang kadang while aku mencekik. Huhuhu.

Kalau dulu sebelum jadi Mommy , mandi relax je tapi sekarang asal mandi ternampak parut czer pastu rasa cuak. Takut pedih kena air. Wakakaka ! Padahal masa haritu nak keluar hospital doctor dah spray opsite yang water resistant dekat tempat jahitan czer tu. Lol ! Tapi biasalah , penakutkan. Hahaha. Nak mandi pun rasa tak aman tahu. Beheeee. 


Muka puas hati dapat mengelat pantang di hari ke 21. 
HAHAHAHA

Yang dekat car seat belakang tu , maafkan Mommy sebab kena Oops kan muka awak.
Nanti when the right time comes , Mommy tepek muka awak banyak banyak kat blog ye. 


Thanks for your time , love ya people.




17 comments:

  1. alaaa...bila nak tunjuk gambar baby.....

    ReplyDelete
  2. ahaha.part parut czer tu sama..pdahal doc dh bgtau kalis air.tp dh mmg penakut sjak azali.tkt yg amattt.hehe.lpas bkk plaster pn xnk tgok.rupanya satu garis lurus je.imagine lbih2 ingtkn mcm jait pintal2 tu.tp skt mmg skt..huhu.sbr nadia.22 hari lg.

    ReplyDelete
  3. sekarang kita plak yg stress...hahaha..org lain beranak, org yg lain yg riuh rendah..kekeke...bertabah jela bila tgk si kecik tu :D

    ReplyDelete
  4. Mummy meletopp!! Nak tengok baby please..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. dah ade baby. sonoknye!! doakan saya pulak. =)

    ReplyDelete
  6. Namoak dah eyebag berkilo kilo tu, Hihihi :p

    ReplyDelete
  7. dua2 dah nmpak muka mak ayah tu..sebelum ni nampak cam kawan2 je..hahahah

    ReplyDelete
  8. Begitulah bila dah jadi emak..tapi takkan serik kan..

    ReplyDelete
  9. haaaaa yer mmg nampak perbezaannyer sampai laki ko pun nampak dah tak terurus dah tu.. hahahah adakah laki aku juga bakal mengalami masalah yang sama? owhhhhhhhhh bersedia lah husna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu sebab takleh cukur sebab amek bahagian korban ritu. Bapak aku korbankan sekor lembu. Tak memasal satu rumah tak ghope orang. Wakakaka.

      Delete
  10. same goes to me,. takut nak pegang newborn org lain.. fuh..bila dah ada newborn sendiri, rasa expert gila.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Sebab kalau terkehel ke ape ke , anak kita. Hahaha.

      Delete
  11. haha..sep sikit! samalah kita, takut nak pegang baby..takut patah anak orang.

    ReplyDelete
  12. Hehehe...mcm2 kan bezanya...tp tulah pengalaman paling berharga..

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah