Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 22, 2015

Little NS Journey : 1st Injection & 1 Month Checkup

Assalamualaikum & Hello.

9 Oktober 2015
Klinik Kesihatan Putrajaya Presint 9

Alhamdulillah , dah sebulan dah aku lahirkan Nadeem. Rasa macam baru je lagi aku pakai gown operation tu. Ehehehe. Tahu tahu je anak dah besar , dah banyak ragam. Wuhuu ! Dan dah berjaya upgrade mata Mommy jadi mata panda. Lulzzz. 

Since aku berpantang dekat Cheras , so memang early morning dah kena gerak pergi Putrajaya. Tapi takdelah early sangat , terbabas tido aku oi. Haha. So around 8.30 pagi baru sampai KK. Mujur tak ramai orang , kalau tak ? Memang keringlah nak tunggu turn. Sempatlah agaknya Nadeem melalak beberapa round. Hohoho.

Sampai sampai terus ambil nombor giliran and register. Dapat dua kad , satu aku punya satu Nadeem punya. Then aku continue dengan urine test and check HB aku. Settle tu semua tak lama lepas tu nombor aku naik untuk masuk bilik nurse. Perghh. Nervous nak masuk jumpa nurse tu sama macam nervous masa jumpa nurse time checkup mengandung sebelum ni. Muahahaha. Padahal bukan apa , aku just tak rela nak tengok Nadeem kena inject. #MommyTaKuad. Sobbssss. 

Mujurlah Wan boleh masuk sekali , kalau tak memang kalutlah aku. Hehehe. First thing masa masuk bilik nurse. Nurse check blood pressure. Aleh aleh tinggi pula reading. Hahaha. Ni semua gara gara kalut Nadeem mengamuk nak susu. Hahaha. Settle check blood pressure aku , then start dengan checkup Nadeem pula. Mula mula timbang berat , tu diaaa 4kg ! Continue ukur panjang dia pula , tu diaaa 53cm. Lepas tu barulah saat yang dinantikan. Hahaha. Saat Nadeem Syadeed kena injection. Hohoho. Aku masa ni nurse tengah check tempat czer. Huhu. So , Wan la yang pegang Nadeem time injection. Settle je check parut czer tu aku mengintai dekat belakang tirai sebab taknak tengok Nadeem kena inject. Hahaha. Dah settle injection , barulah aku keluar. Hehehe. Habis merah padam muka Nadeem menangis punya pasal. Alahaiii kesiannya hero kecik Mommy ni. Huhuhu.

Alhamdulillah tak lama pun checkup dengan nurse then continue jumpa doctor pula. Huhu. Doctor explain situation ape yang perlu bawa baby pergi klinik , apa yang perlu dirisaukan - apa yang tidak (biasalah first time parents) dan physical checkup. Alhamdulillah semuanya baik baik aje , anak Mommy kan good. Hehehe.

So , next checkup and injection - 4 November. Huhu. Still , aku akan suruh Wan pegang Nadeem. Hahaha. Ai tak rela u nak tengok anak kene inject. Hohoho.


Thanks for your time , love ya people.

12 comments:

  1. kejap jea kan...
    semoga membesar dgn cepat ye nadeem :)

    ReplyDelete
  2. Baru sempat singgah sini tgk budak tecik comey ni :)
    Cepat2 besar..cepat2 jalan.. lari lagi bagos..bg mama dia keliling taman..haha

    ReplyDelete
  3. Comel die..sedap nama...moga membesar dgn sihat n soleh ye..

    ReplyDelete
  4. Comelnya nadeem. Geram auntie tauuu. Situasi kite terbalik. Kite yg pegang bby n tgok die kne inject. Ayahnyer dah lari n paling muke. Haha

    ReplyDelete
  5. Semoga Nadeem membesar dengan sihat :)

    ReplyDelete
  6. follow blog nadia dari sebelum nadia kahwin lagi. tahu2 sekarang dah beranak! haha congratsssss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaii. Thank you tau sudi blog caca marba kita ni. Hehehe. :)

      Delete
  7. Sama comel pulak Nadeem dengan Papanya. Hahaha!

    ReplyDelete
  8. smga nadeem mmbsar sbgai anak yg soleh aamiin

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah