Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, November 20, 2015

Little NS Journey : 2nd Months Checkup

Assalamualaikum & Hello.

4 November 2015
Klinik Kesihatan Presint 9 Putrajaya

Its Nadeem second checkup and second jab. Huhu. Aku macam biasa , still tak boleh nak tengok. Tapi kali ni terpaksa tengok. Haha. Sebab terpaksa pegang peha drumstik Nadeem tu. Alhamdulillah semuanya baik baik aje. Nadeem melalak pun sekejap je. Masa nurse cucuk tu je , lepas tu menyengih balik. Hahaha. Good boy ni ! Muahciked ! :)

Untuk second checkup alhamdulillah berat and panjang semua okay. Huhu. Just berat naik sikit nau. Naik 550 gram je. Sobsss. Baru 4.55 kg , panjang pula 56 cm. Tapi takpelah janji naik daripada tak naik langsung , ye dok ? Just biasalah KK , kalau bawah dari expectation dorang , wajiblah kena bebel sikit. Muahahaha. Takpe Nadeem nanti Mommy bagi minum bergelen gelen okay. Ekekekeke.

Banyak yang aku baca bila baby kena second jab mostly babies akan demam. Huhu. Aku as usual la , mulalah panic attack. Hahaha. Walhal Nadeem elok je , tapi Mommy dia yang propa. Hahaha. Gila kau , nanti kalau demam -- muka akuuuu juga nak kene bangun malam or tak tido malam langsung kan. Huhu. Maka dengan itu , laju laju suruh Mama beli Koolfever dengan Vicks untuk baby. Haha. End up until now tak pakai pun lagi. Muahaha. Takpe , simpan jela untuk masa akan datang.


Alhamdulillah Nadeem second jab went well. Syukur. Cuma dia cranky sikitlah lepas kena jab tu , maybe tak sedap badan sikit or maybe sakit dekat tempat kena jab tu. Tapi biasalah baby , bukan reti cakap. Yang dia tahu nangis - nangis - nangis. Huhu. Dan disebabkan risau aku yang power tu , aku siap siap lap badan dia dengan towel kecik. Siap siap letak towel kecik dekat dahi. Preparation takut demam. Hehehe. Biasalah Mommy dan langkah berjaga jaga tu. Muahahahaha.

Last but not least !


Muka anak beranak , muahahaha !

Thanks for your time , love ya people.

p.s : siapa tahu harga vaksin for pneumococcal and rotavirus untuk tahun ni ?

9 comments:

  1. tak sabar nk jumpa nadeem makcikkk.. hihihi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa Nadeem masa aqiqah nanti tau tau. 😊😊

      Delete
  2. ala2...comel die...cik mah pun pkaikan azwa vicks baby tu..azwa baru amik pneumococal tu..kat al islam rm240 xsilap...tp company hubs cover...

    ReplyDelete
  3. Hai handsome boy. Nadeem sado tu pasal menangis kejap je :D

    ReplyDelete
  4. Hi Nadeem, samalah dengan Ziyad goodboy. Naik pun sikit juga dlm 800g. Pnjg 59cm berat 4.2kg T_T Risau Mama saya!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. Amboii hensem nadeem. Cepat2 la gemuk, nanti lagi ramai nak cium. Hahahahh mana peha gebus awak. Nak gigit....

    ReplyDelete
  6. biase la mak2 ni..anak demam kite pun lemah longlai sekali..biar prepare dri awal....

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah