Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 30, 2015

Last day bekerja di sektor swasta , adios !

Assalamualaikum & Hello.

Pejam celik pejam celik its been 4 years plus aku bekerja dengan travel agency ni. Gilalah. Dalam pada mulut hari hari duk maki hamun rupa rupanya 4 tahun lebih juga aku bertahan. And today , is going to be my last day bekerja dekat sini. Huhu. 


10th January 2011 until 30th April 2015


Sedih


Tipulah kalau aku tak sedih. Banyak sangat benda yang berlaku dalam 4 tahun ni. Bergadoh dengan HOD sebab tak dapat cuti. Mencarut sebab bonus tak banyak. Maki dalam hati sebab HOD bagi kerja sebeban. Hahahaha. Eh too many bad and good things happened here. Banyak benda yang aku belajar dekat sini.

But I'm leaving so soon bak kata HOD aku. Nak buat macam mana , memang aku saja je nak resign time dorang tengah kelam kabut dengan system GST ni. Wakakaka ! Okay. Tak. Dah memang aku kena lapor diri seawal 5 May ni , so I don't have choice. Nak taknak , I must choose the best for me and my future. Tak gitu ?


Ralat.


Mana ada ralat apa apa , lagi tak sabar aku nak pack stuff aku adalah. Hahahaha. Aku rasa aku dah cukup banyak berbakti dekat sini. Its more than enough , kasi chancelah orang lain pula buat semua kerja. Asyik aku je handle keje satu department ni , masaklah. Hahahaha. Tapi nak buat camne , department aku yang paling famous dengan turnover staff. Mihmihmih. Bukan salah aku. Aku tak garang. Dorang je yang suka suka masuk kerja sehari , esoknya dah berhenti. Ekekeke.


Rindu


Of course ! Even kerja banyak , department aku paling busy. Yelah database kot. Tapi aku ada ramai colleagues yang tingtong. And yes dorang memang buat aku kadang kadang boleh gelak besar. Hehehe. And since this is a travel agency , banyak gila hotelier yang datang kat office. Asal datang je bawa makanan , ini part yang paling aku sukalah kannnn. Hahahaha. Sedap sedap semuanyaaaa oi. And asal ada colleagues yang pergi oversea , balik tu mesti dapat ole ole. Aku sampai jadi keychain collector lah dekat sini. Mihmihmih.

Even colleague aku majority semuanya chinese tapi ktorg well blend. Masing masing gila , tu yang buat ktorg semua rapat (3rd floor jela). Hahahaha. Setiap kali CNY mesti dapat angpow , mesti ada tarian singa yang bapak bising tu. But , I do enjoyed those moment. Lepas ni takde dah oi. Huih. Tapi memang aku akan rindu semua colleagues yang rapat dengan aku. Sampai ke detik akhir ni la , dorang still akan jadi advisor setiap kali mommy to be ni nak makan. Jangan makan itu - jangan makan ini - its not good for your baby. Hahaha. Baik lelaki baik perempuan , semua pun sama sama caring. Oh gosh.


Doakan aku


Doakan aku boleh survive dengan environment baru. Sektor yang jauh berbeza , obviously. Dah tentu tentulah environment pun tersangatlah berbeza. Mana nak sama kerja swasta dengan kerja kerajaan kan ? Doakan aku boleh well blend dengan orang orang baru. Doakan aku supaya aku selesa dengan kerja baru aku. Oh and most important thing - doakan aku dapat penempatan dekat Putrajaya je. Hahahahaha.


Goodbye DOH !!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : meja dah siap kemas , siap bawa kotak nak angkut barang. drama habes !


Pregnancy Diary : Alhamdulillah , NadiaWanJR is on its way ! ^^

Assalamualaikum & Hello.

6 January 2015

Aku rasa ramai pun yang dapat agak aku pregnant gara gara entry yang aku share tiga empat bulan lepas. Yelah , tak semena mena kau share pasal pregnancy dah kenapa kan. Memang orang boleh agaklah. Hahahaha. And untuk makluman korang masa aku busy share info dengan korang tu , aku dah pun pregnant for 4 weeks plus.

And now kandungan aku dah pun masuk ke 20 weeks plus and quite busy kicking.


Alhamdulillah


Alhamdulillah


Alhamdulillah

Maafkanlah diri ini yang tak berkongsi daripada awal. Even orang duk provoke pun aku try untuk elak. Bukan apa. Aku takut. Macam macam benda boleh jadi kan ? Maaflah. Aku ni memang kampung.com sikit. Sikit ke banyak tah. Wakakakaka ! 

So , 1st trimester iaitu 12 weeks yang terawal haritu aku takde alahan langsung. Alhamdulillah. Mengidam nak makan itu ini pun takde sangat rasanya , lebih kepada mengada ngada adalah sebenarnya. Hahahaha. Pening pening lalat , sakit kepala , selesema , batuk , sakit tekak tu memang peneman setia. Hahahaha. Alahan tak boleh bau suami sendiri pun takde. Syukur. Eh. Hahahahaha. 


Macam mana aku dapat tahu aku pregnant ?


Mestilah pakai pregnancy test , takkan aku pakai agak pula. Ekekeke.


I'm Pregnant !

Aku tahu aku pregnant on 6th January 2015. Tercapai terus azam tahun baru laki aku. Ekekekeke. Rezeki awal tahun untuk aku & Wan. Alhamdulillah. At first berat hati juga nak pakai UPT ni , yelah sebelum ni bila pakai duk nampak single line je kan. Frust. Apa kau ingat UPT murah ke oi nak pakai ikut suka hati. Hahahaha. Tapi kali ni ngam ngam aku guna UPT ni selepas 6 hari delay period. Nampaknya nombor 6 macam ong je untuk aku tahun ni. Hahahahaa.

Tujuan asal aku guna UPT kali ni pun sebab aku nak makan panadol a.k.a paracetamol. Al maklumlah demam teruk pula dah masa tu. Tapi disebabkan period aku dah delay beberapa hari - aku jadi serba salah nak makan ubat. Iyelah , sebelum sebelum ni mana pernah delay period. Ehek! Manalah tahu ada tiny dot dalam rahim aku kan. Tu yang akhirnya aku serah diri untuk pakai UPT. Double line tak double line belakang kira. Huhuhu. And the outcome - positive la weh !!! Wakakakaka. Cancel terus makan panadol , sihat terus lepas tu. Hahahahaha.


Perasaan aku ?


Teruja tu tak payah cakaplah kan. Keluar bilik air terus bersinor sinor rumah mama dengan senyuman aku yang lebar. Hahahaha. Terus laju laju masuk bilik sebab takut ada orang perasan aku tersengih sengih macam kerang busuk lepas keluar bilik air. Tak pernah dibuat orang tersengih lepas keluar bilik air eh. Hahahaha. Aku take time sengih sorang sorang dulu dalam bilik , then baru aku panggil Wan masuk. Dah macam pengetua nak jumpa student bermasalah. Kahkahkah !


Terus aku hulur kotak pregnancy test yang aku pakai tadi dekat Wan.

Aku : Bukalah , tengok.
Wan : Apa dia ni ?
Wan : Eh.
Wan : Eh.
Wan : Eh.
Wan : Eh.
Wan : Eh , betul ke ape bie nampak ni ?
Wan : Eh. Speechless.

Okay memang nampak sangat sangat yang Wan speechless sampai respon dia pun eh , eh , eh , eh. Dah macam tu je pula benda yang dia tahu cakap walaupun hidup dah hampir 26 tahun. Wakakakaka ! Mujur aku tak tengok muka dia , memang taknak tengok pun reaction dia sebenarnya. Bukan apa. Aku malu ! Wakakaka. :P


Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan aku dan baby sihat sentiasa dan dipermudahkan semuanya ye. ^_^


Thursday, April 23, 2015

Alhamdulillah , A New Place - A New Environment !

Assalamualaikum & Hello.

Dah penat dah korang semua berteka teki dalam previous entry aku sebelum ni ? Hahahaha. Its time for me untuk merungkaikan segala persoalan yang terbuku dalam kepala korang tu. Kesian korang nak kena saspen lama lama kan. Kesiaaannn diaaaaaa. Ish ish ish ish.


Allah knows best ! Alhamdulillah. 

Selepas 4 tahun without fail aku turun naik menghadap panel SPA untuk interview , akhirnyaaaaa nama aku telah dipilih untuk menjadi salah seorang kakitangan kerajaan. Hehehe. Alhamdulillah. Syukur. 

Ingat senang ke nak lepas jadi kakitangan kerajaan sekarang ni. Susah wo. I've been through a lot of interviews dan juga examination. Berapa banyak kali fail interview sebab tak cukup konfiden , tak cukup syarat. Berapa kali dah frust , rasa taknak pergi interview dah. Phew. 


Tapi Allah knows best !


Actually aku sepatutnya melaporkan diri last January 2015 , tapi surat tawaran pelantikan semua tak sampai dekat aku. Even SMS , Email or a call pun aku tak receive. Maka dengan itu , aku tak tahu menahu langsung pasal tawaran pelantikan tu.


Sampailah aku attend interview SPA Isnin lepas.


Itu pun panel interview yang bagitahu aku. Kalau tak ? Sampai ke sudah aku tak tahu apa apa oi. Hahahaha. Bertabahlah nak. Panel interview pun pelik macam mana aku si lantikan tetap ni still datang interview. Hahahaha. So , no interview for me on that day ! Lol !

Selepas minta pendapat daripada semua kakitangan kerajaan yang aku kenal , maka esoknya aku pun pergi ke SPA untuk clarify pasal tawaran pelantikan aku yang dah dikeluarkan on September 2014 tu. Tapi. Lepas explain to SPA , dorang refer aku ke JPA. Katanya JPA yang keluarkan surat semua.


So here we go !


Allah mudahkan jalan aku. Hehehe. Jumpa dengan pegawai yang sepatutnya and there you go my surat tawaran pelantikan. Rupanya posman dah return back surat tu ke JPA. Bahahahaha !! Mujur ada lagi surat tu , buatnya depa dah buang. Nangissssss. Pergilah kau sana interview lagi dan lagi.


Alhamdulillah , rezeki aku.


Atas budi bicara pegawai tersebut , maka dengan itu - official date untuk aku lapor diri ialah 5th May 2015 ! Yeayyyyy. At last, aku akan resign daripada tempat kerja aku sekarang. At last aku akan ada peluang hantar resignation letter. Hahahahahaha. Puas hati aku !


30th April 2015 is my last day in my current company,


Yippie !


May this 5th May will be good to me , semoga Allah permudahkan.

Rabbi Yassir Wala Tu'assir
Rabbi Tammim Bil Khoir 


Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan aku supaya ditempatkan dekat Putrajaya ye !


Wednesday, April 22, 2015

First time naik Menara KL !!

Assalamualaikum & Hello.

Actually cerita aku naik KL Tower a.k.a Menara KL ni lagilah basi , cerita weekend 2 minggu lepas kot tak silap aku. Hahahaha. Inilah padahnya bila baru rasa rajin nak letak watermark dekat gambar. Dah basi baru kau gigih nak taip entry kannnn. Maafkanlah. Mihmihmih.





First time weh naik Menara KL ! Memang rasa jakun gilaaaa bila naik lif dia. Laju wooo. Berdengung dengung telinga aku dalam lif tu. Muahahaha. Kebetulan ktorg datang tu baru je lepas hujan , so pemandangan memang cantik and clear je.

Tips : nak naik Menara KL please make sure cuaca cantik.


Bila malam lagilah cantik view dia , yang tak cantik ialah kualiti gambar daripada handphone aku. Wakakaka !! Rasa nak marah je bila tengok gambar pecah camni. Lol. Hujung bulan ni tukar handphone lah , amboi sangattt. Ehek !




Jangan tanya aku berapa entrance fee naik Menara KL sebab aku tak tahu. Hahahaha. Aku naik Menara KL ni pun kebetulan ada ticket free dapat kat office , kalau berbayor memang taklah aku nak naik. Mahal benor. Hahahaha. Baik aku sua duit tu dekat kedai makan. Hahahaha. Perut kenyang hati senang. Lol !

Thanks for your time , love ya people.


p.s : perasaan malas nak kerja semakin membuak buak. hahaha.




Wordless Wednesday : Counting Days , Sayonara !!

Assalamualaikum & Hello.


Alhamdulillah , semuanya sudah selesai dan dipermudahkan.
Currently excited counting days !!


Thanks for your time , love ya people.


p.s : siapa pergi event Nuffnang Astro Go Shop Sabtu ni angkat tangannnnn.


Friday, April 17, 2015

Kuih Talam Versi Manusia !

Assalamualaikum & Hello.


Oh darling , I feel so bad for ya.

Nak bercakap tu lain kali pandang pandanglah kanan kiri.
Jangan bercakap sesedap hati.
Sikit hari ayat sendiri boleh makan diri.
Jangan sibuk nak jaga kain orang takut terselak , terkuak.
Padahal sendiri lupa diri sedang enak duduk terkangkang.
Jangan sibuk sangat tuding jari salahkan orang.
Satu jari tunjuk dekat orang , sembilan jari patah balik dekat kau.

Sebab ?

Sebab kau pun orang , bukan binatang nama Siamang !


Thanks for your time , love ya people.


p.s : rupa rupanya kaulah dalang kan , hahahaha. bocor sudah.

Wednesday, April 15, 2015

Wordless Wednesday : Ciri Ciri Autisme

Assalamualaikum & Hello.


 Untuk pengetahuan kita bersama , moga moga tidak terlepas pandang.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : even takde anak lagi , this is knowledge. ^_^


Thursday, April 9, 2015

NadiaWanWedding : Official Photographer - Dari Lensa Studio

Assalamualaikum & Hello.

Amaran : Gambar dalam entry ni aku tak letak watermark , silalah jangan curi !!

Okay last part. Sebenarnya daripada sehari ke sehari nak review tapi mengenangkan kemalasan nak ambil pendrive dalam handbag yang diletakkan dekat dalam drawer , so kita peram jela lagi dan lagi. Ekekekeke. Tambahan pula dengan gambar yang super besar sizenya , makin berganda malas aku. 

Entry ni pun aku upload gambar yang Dari Lensa Studio dah bagi dalam bentuk collage. So , tak payah aku nak pilih seketul seketul gambar. Ni pun dah high resolution dah hui. Korang bukannya sampai tahap nak sekodeng bulu hidung aku ada bape helai kan. Wakakakakaka.


So , marilah kita teruskan mencuci mata.


BEHIND THE SCENE - SOLEMNIZATION




SOLEMNIZATION











SOLEMNIZATION'S OUTDOOR





BEHIND THE SCENE - RECEPTION





RECEPTION
















RECEPTION'S OUTDOOR



Perghhh ! Banyak gila gambar , jenuhlah korang nak scroll. Hahahahaha. Tapi kepada yang berjaya scroll sampai habis. Jutaan tahniah untuk korang. Clap clap. Wakakakaka. Itulah dia yang berlaku sepanjang Majlis Akad Nikah - 29 August 2014 dan Majlis Resepsi - 8 November 2014.


Thank You Dari Lensa Studio


Facebook : Dari Lensa Studio
Instagram : Darilensastudio
Phone Number - Azean : 014-2621230
Phone Number - Azrul : 017-3070546


Thanks for your time , love ya people.


p.s : siapa nampak muka dia dalam gambar , mohon tonjolkan diri. ekekeke.

Wednesday, April 8, 2015

Wordless Wednesday : Sarcastic !

Assalamualaikum & Hello.

large

HAHAHAHAHA !!


Thanks for your time , love ya people.


p.s : 3 tiga hari lagi , phew !

Tuesday, April 7, 2015

See You Again , Paul Walker !

Assalamualaikum & Hello.

Semalam sempat juga curi masa sikit nak pergi tengok Fast & Furious 7. Huhu. Mana mungkin tak tengok kan sedangkan daripada awal lagi dah memang layan cerita ni. Sobss. Tapi aku taknak review pasal cerita ni. Sebab pernah pula Fast & Furious tak best. Ehek !


Tapi.


Yang aku nak cakap ni pasal part last 'For Paul'. 


Perghhh ! Memang sedih sangat hati ni rasa , sebak oi. Bergenanglah juga air mata bila tengok part tu. Dorang combine dari clips dari Fast & Furious yang lama lama dan lagi tambah ngam dengan lagu background daripada Wiz Khalifa.


Wiz Khalifa - See You Again

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Damn who knew all the planes we flew
Good things we've been through
That I'll be standing right here
Talking to you about another path I
Know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up look at things different see the bigger picture
Those were the days hard work forever pays now I see you in a better place

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
when I see you again

First you both go out your way
And the vibe is feeling strong and what's
Small turn to a friendship a friendship
Turn into a bond and that bond will never
Be broke and the love will never get lost
And when brotherhood come first then the line 
Will never be crossed established it on our own
When that line had to be drawn and that line is what
We reach so remember me when I'm gone

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

So let the light guide your way hold every memory
As you go and every road you take will always lead you home

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again


Thanks for your time , love ya people.


p.s : kenapa aku suka Paul Walker ? mestilah sebab hensem. ekekekee.


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah