Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 28, 2015

Teaser : Majlis Aqiqah Nadeem Syadeed

Assalamualaikum & Hello.


Teaser je la dulu , mood nak menaip tu macam tak sampai sampai pula lagi. Hahahaha.

Thanks for your time , love ya people.



Monday, December 21, 2015

Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal)

|Sponsored Post|

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang pernah dengar jenama Olay Total Effects ? Aku berani jamin , ramai gilaaaaa yang pernah dengar  , pernah nampak iklan dekat TV dan pernah gunakan produk Olay Total Effects kan ? So here , dalam entry aku kali ni aku nak share dengan korang pasal Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal).



Nampak je botol Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ni kecik – comel je kan. Tapi jangan ingat Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ni tak power okay ! Kalau korang rasa botol kecik ni tak power.

ANDA SILAP !!


Apa yang power sangat tentang Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ni ???

1.       Membantu menyamarkan garis halus di muka.
2.       Membantu menyeimbangkan dan meratakan warna kulit.
3.       Membantu menyamarkan bintik hitam.
4.       Membantu melembutkan dan meratakan tekstur kulit.
5.       Melembabkan dan menutrisikan kulit.
6.       Membantu untuk kulit nampak lebih cerah.
7.       Membuatkan pori-pori kelihatan lebih kecil.


Amacam ? Power gilaaa kan ?


Dengan satu picit je , korang akan dapat rasa kelainan dekat kulit korang. Daripada kulit kering kontang , terus korang akan dapat kulit yang moist. Fuhh ! Lembab lembab gituuuuu. Takdela nampak berkerak je kulit korang tu. Best kan ? Best kan ? Best kan ? Wakakaka.


Nampak tak perbezaan antara gambar sebelum aku ratakan Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) dan selepas aku ratakan Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ? Nampak lebih cerah dan lembabkan ? Tu baru aku apply dekat kulit tangan. Cuba kalau aku apply dekat kulit mukaaaa ? Kalah Che Ta ai tell youuu. Ehehehe !

Lagi satu , Olay Total Effects 7 in 1 - Day Cream (Normal) ni sangat sangat sesuai untuk orang yang kejar masa macam aku especially pagi pagi bila nak siap pergi kerja kan. Mana nak settle hal Nadeem , mana nak make up pergi kerja. So , Olay Total Effects 7 in 1 - Day Cream (Normal) ni sangat sangat membantu aku. Sekali picit je , selesai masalah aku. Ekekeke. Dapat cantikkan kulit and at the same time dapat jimatkan masa. Ai likeeeee. Ehek ! 

Oh oh ohhh !!

Lupa nak cerita yang Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ni ada 3 formula eksklusif woo !!

1.       Non – Komedogenik : Tidak menyumbat pori – pori.
2.       Bebas minyak dan cepat menyerap.
3.       Sesuai untuk semua jenis kulit !

Bila pori – pori tak tersumbat , jerawat pun inshaAllah takkan muncul. Woahh. Bebas minyak pula tu , jadi takdelah muka korang nampak berkilat bila selfie selfie. Hehehehe. Mesti suka kan bila aku mention muka tak berkilat tu. Ecececehhh. Jangan tipu ai kata tak suka ok. Muahahaha.


Tengok ni ! Dahla benefit Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) ni banyak gilaaaa , lepas tu harga pula sangat sangat affordable !! Ada discount lagi weh. Maka dengan itu , silalah rebut peluang keemasan ni untuk rembat sebotol dua Olay Total Effects 7 in 1 – Day Cream (Normal) !!

Thanks for your time , love ya people.




Friday, December 18, 2015

Product Review : Darayu - Siri Khas Untuk Wanita

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang sangat pentingkan kecantikan ? Tak kiralah kecantikan dalaman ke luaran sekalipun. Konfem korang akan suka dengan produk yang aku nak kongsikan ni. Hehehe. 

Darayu by Yulaeka - Siri Khas Untuk Wanita.


Apa kandungan dalam Darayu ni sampai boleh jadi best gila and boleh cantikkan luar dan dalam ?

  • Kolagen Ikan Kod
  • Manjakani
  • Akar Serapat
  • Vitamin C
  • Acaiberi
  • Epal
  • Lemon
  • Delima
  • Kurma
  • Madu

Nampak tak ? Kandungan Darayu ni semuanya berkhasiat dan mempunyai khasiatnya yang tersendiri. Sebab tula bila dicombinekan semua bahan bahan tersebut , Darayu terus jadi kebabooommm ! Ekekeke.

Dan dengan hanya meminum Darayu selama 3 hari , korang dah boleh nampak kesan kesannya. Woahhh ! Tapi dengan syarat , kena banyakkan meminum air. Barulah effective ! 


Golongan mana yang sesuai minum Darayu ? Golongan wanitalah ! Anak dara ke Mak dara ke semua boleh minum. Mihmihmih. Extra point untuk Mak Dara la ye , yang mana rase nak ketat ketatkan yang longgar tu , ehem. Bolehlah try Darayu ! Hehehe. Bukan korang je yang suka dengan hasilnya , suami punnn samaaaaa. Ekekeke. 

Tapi

Darayu ni tidak digalakkan untuk wanita yang mengandung dan juga yang tengah haid. So , masa period tak payahlah minum. Hari tak period boleh consume balik. Okay ?


Kenapa muka ada sinyum ? Hehehe.

Sebabbbb , dengan Darayu aku boleh banyakkan kuantiti susu badan !! Hehehe. Maka dengan itu , Nadeem pun dapat benefit juga bila aku consume Darayu. Plus , dengan consume Darayu aku rasa more energetic. Bila bangun tengah malam untuk susukan Nadeem pun aku steady la. Ehek ! Oh ada lagi , bila consume Darayu ni aku senang buang angin. Almaklumlah beranak czer mana boleh nak bertungku bagai , maka dengan itu Darayu adalah alternatif lain untuk aku buang angin dalam badan. Eh. Nadeem pun turut serta kentut kentut okay ! Muahahaha.

Cara penggunaan Darayu :
  1. Koyak sachet dan minum.
  2. Digalakkan untuk minum sebelum tidur.
  3. Minum air dengan banyak.

Harga sekotak Darayu (20 Sachet) : RM 95.90 SM , RM 99.90 SS

Cukup sekotak kau habiskan Darayu , terus jadi kurus ! Larh , Darayu ni pun boleh buat kita kurus rupanyaaaaa. 


Dekat mana nak beli Darayu ?

Instagram : @yulaekaofficial
Website : www.yulaeka.com

Thanks for your time , love ya people.

Thursday, December 3, 2015

Little NS Journey : Doorgift for Majlis Aqiqah Nadeem Syadeed

Assalamualaikum & Hello.


Setiap kali nak buat majlis je mesti terpikir pikir nak bagi doorgift apa dekat guests. Huhu. Kalau masa nikah haritu aku pilih untuk bagi Kacang Tumbuk & Tart Nenas. Tapi. Kalini aku pilih untuk kasi Madu. Hehe. Mula mula tu tak tahu juga nak order dekat mana honey in jar tu , sampailah aku terjumpa dekat IG Fatin Liyana. Huhu. Laju laju aku usha IG vendor tu. Aleh aleh closed order dah. Sobbbsss.


Tapi aku tetap juga cuba nasib. Hahaha. Manalah tahu ada rezeki Nadeem nak bagi honey in jar as a doorgifts kan. And yes , memang rezeki Nadeem sebab aku tanya vendor tu dan vendor tu kata boleh selit order since quantity yang aku nak tu tak banyak. Lalalala. Gembira. Masalah doorgifts - selesai !!


Vendor : @Nera2Nera




Honey in jar 70 ml : RM 3/botol


Lepas aku order , terus aku bayar separuh daripada total amount. And masa nak pickup order dekat Damansara Damai , aku bayar another half. Huhu. So settle dah doorgifts untuk tetamu. Doorgifts untuk kumpulan marhaban pula aku just add on Buku Doa Doa Harian , Sejadah dan Cash.


Thanks for your time , love ya people.



Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah