Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, September 7, 2017

Part 2 : Mystical Gunung Irau , Cameron Highlands

Assalamualaikum & Hello.


'Nothing is impossible , the word itself says I'm Possible'


Disclaimer : kalau siapa siapa officemate aku yang terbaca entry ni , halalkan jela muka korang ada dalam entry blog aku ni. thanks. hahahahaha.


5 Ogos 2017 
Kem Sg Pauh , Cameron Highlands



Sebelum bertolak daripada Kem Sg Pauh, Abg Sam (guide) sempat bagi briefing dekat kitaorang semua based on keselamatan setiap pendaki. Tak lupa juga what DO's and DON'Ts dekat atas gunung tu (especially tang nak melaburkan saham). Hahahaha! 

0800 plus minus ktorg pun bergerak ke Aranda Nova untuk naik truck ke entrance Mossy Forest. 




While waiting for ktorg punya kenderaan , apa lagi masing masing tunjukkan bakat modelling masing masing. Hahahaha ! Muka masing masing kemaheennnnnn ceria dia I tell you. Muka eksaited semua ni. Kahkahkah. 








First time naik truck weh !! Punyalah jakun. Hahahaha. Bukan main teruja lagi tu sampai taknak duduk , nak berdiri katanyaaaa. Mujur je bontot aku tak landing atas muka sesape. Kakakaka. Langsung lupa yang kejap lagi tu nak kena mendaki gunung dan bukannya bersantai di tepi pantai. Miahahaha. Tapi itulah , bila lagi nak rasa kan. Masa balik nanti confirm ---- out !




Aktiviti wajib  ------  bergambar sesajeeeee.

Sebelum memulakan pendakian yang average mengambil masa 12 jam tu , mestilah ktorg mulakan dengan sesi warming up. Bukan apa , takut kang ada pula yang tergeliat - cramp dan sebagainya. Selagi kita boleh elak daripada benda benda yang tak diingini tu berlaku , baiklah kita elak kan. ^_^

-

-

-

1030 ------ bergerak menuju puncakkkk ! Jyeahhhh !!












Jalan punya jalan , rasa macam tak sampai sampai juga ke tempat yang dituju. Hahahaha. Apa ke jauh benorrrrrr Mini Irau ni punnnn. Hahahaha. Dalam hati masa tu dah terdetik -

'takpela sampai Mini Irau pun okay whatttt'

Ni semua gara-gara dah pewai babe , kahkahkah !! Setiap orang yang selisih dengan aku time tu memang aku duk tanye ---- jauh lagi ke ? Wakakakaka. Memang time time tu la rasa macam menyesal join ekspedisi ni. Memang time tu la terbayang tilam empuk dekat rumah. Memang time tu juga la nak terbayang seronoknya kalau dapat spend time dengan Nadeem dekat rumah. Hahahaha.



Alhamdulillah around 1315 , aku sampai Mini Irau.



Masa dapat duduk melepaskan penat lelah dekat Mini Irau tu , rasa taubatlah taknak naik Puncak Irau. Hahahahaha. Letih babe. Tengok pula  2'orang kuat' aku taknak naik puncak , lagilah bertambah tambah rasa taknak naik puncak tu. ekekekeke.


Tapi



Sisturrr tewas. 
Sisturrr mudah terpengaruh.
Sisturrr berjaya diracun.



Dan



Sisturrr teruskan perjuangan. Hahahahahahaha.


Go go chaiyokkk Nadia !!




1400 bergerak ke Puncak Irau !





Alhamdulillah , 1510 aku sampai puncak !!!



I DID IT !!!



Rasa puas hati tu , tak payah cakaplah weh. Sumpah sampai sekarang aku tak percaya yang aku berjaya naik atas Puncak Irau tu hoiii. Hahahaha. Gila apa trek macam tu orang boleh kata 'senang'. Dasar pentipuuuuu. Hahaha. Bila sampai puncak tu , macam terlupa pula yang nanti balik nak kena turun ikut trek yang sama. Hahahaha. Sebab gembira sangat kan duk atas puncak tu , habis semua dia nak lupa. Tssskkk.

Tapi aku rasa yang buat ktorg semua ni semangat balik bila dah pewai tu ialah ----- gambar. Dengar je word 'gambar' , laju je masing masing percepatkan langkah sebab nak masuk dalam gambar. Dapat tangkap gambar sekeping dua , terus semua bersemangat semula. Sesuatuuuu sangat kaaaannnn.





Finally , I'm here !!


Dalam pada kata tak nak -- tak boleh -- tapi sampai juga. Hahahaha. Siap kena bahanlah aku dengan Abang Sam tu --- 'siapa tadi yang kata taknak naik sangat tu ?? boleh je naik kannn'. Hahahaha ! Pendekkan kata , mungkin ini semua hanyalah permainan minda. Eceh.



Ataupun , korang sure ke aku yang naik puncak tu ??



Ehhh tak tak. Memang akulah tu !



Akulah tu yang lepas tu seminggu jalan macam orang baru lepas beranak , hahahahaha !! :P




Thanks for your time , love ya people.


p.s : ada gambar yang aku amek dekat Facebook : Mila Yaloo , tapi sebab hang tak watermark aku watermarkkan guna nama aku dulu nohhh.


Wednesday, September 6, 2017

Part 1 : Sungai Pauh Campsite , Cameron Highlands

Assalamualaikum & Hello.

3D2N dekat Cameron Highlands kali ni sangatlah berbeza dengan sebelum sebelum ni. Kalau sebelum ni aku pergi mesti stay dekat hotel. Takde gilanya aku nak tido dekat campsite. Hahahaha. Tapi itulah bila dah pergi dengan trip office. Kau rasa dapat ke nak mengada ngada nak tido hotel ! Lagi pula trip kali ni lebih ke arah menghargai hutan dan alam sekitar So , dengan terpaksa relanyaaaaaa.....................................................


For the first time in my life wehhhhh !!


Aku tido bawah Fly , atas Ground !





Hah ! Ko bayang macam mana first impression aku nak kena tido outdoor. Lepas tu bawah fly atas ground. Hah. Gasak ! Hahahahaha. Memang stok nampak je kelibat kaki orang lalu lalang bila ko baring kat fly and ground tu. Kuikuikui, Itu mujur kaki orang , bukan benda lain. Kalau benda lain. Jenuh mak nakkk ! Kakakakaka. 

Tapi campsite ni memang bersih , ada sungai lagi depan tu. Ikut rasa kalau tak sejuk memang dah lama aku terjun tapi memandangkan sejuk. Kirim salam jela dekat sungai tu. Kahkahkah. Dekat campsite ni pun ada surau , so selesalah untuk sembahyang kan. Cuma itulah , bilik ayorrrrr tu. Hahahaha. Seram sikit nak share. Lol ! Bolehla buat takat nak basuh badan 2 saat. Kekekeke. Sebab ai is pandang kiri kanan ai is loya loya mual. Kbaiii. :P


Dan as usual , yang aku terpaling suka ialah ----- suhu yang sejuk ! Hahahaha. I don't have any problem with that. Aku seronok dalam suhu sejuk sejuk gitu. Hahahaha. Takdelah stress ketibas semua. Mihmihmih. Malam tu ktorg semua just chill chill , makan makan and borak pasal ekspedisi esok je. Sharing apa yang patut. Adalah simple briefing juga daripada person in charge iaitu Abam Adi. 

So Day 1 dekat Cameron Highlands (aktiviti siang nanti aku update entry lain) ----- complete. 


Good night everybody ! Zzzzzzz. :P

Thanks for your time , love ya people.

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah