Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, September 6, 2017

Part 1 : Sungai Pauh Campsite , Cameron Highlands

Assalamualaikum & Hello.

3D2N dekat Cameron Highlands kali ni sangatlah berbeza dengan sebelum sebelum ni. Kalau sebelum ni aku pergi mesti stay dekat hotel. Takde gilanya aku nak tido dekat campsite. Hahahaha. Tapi itulah bila dah pergi dengan trip office. Kau rasa dapat ke nak mengada ngada nak tido hotel ! Lagi pula trip kali ni lebih ke arah menghargai hutan dan alam sekitar So , dengan terpaksa relanyaaaaaa.....................................................


For the first time in my life wehhhhh !!


Aku tido bawah Fly , atas Ground !





Hah ! Ko bayang macam mana first impression aku nak kena tido outdoor. Lepas tu bawah fly atas ground. Hah. Gasak ! Hahahahaha. Memang stok nampak je kelibat kaki orang lalu lalang bila ko baring kat fly and ground tu. Kuikuikui, Itu mujur kaki orang , bukan benda lain. Kalau benda lain. Jenuh mak nakkk ! Kakakakaka. 

Tapi campsite ni memang bersih , ada sungai lagi depan tu. Ikut rasa kalau tak sejuk memang dah lama aku terjun tapi memandangkan sejuk. Kirim salam jela dekat sungai tu. Kahkahkah. Dekat campsite ni pun ada surau , so selesalah untuk sembahyang kan. Cuma itulah , bilik ayorrrrr tu. Hahahaha. Seram sikit nak share. Lol ! Bolehla buat takat nak basuh badan 2 saat. Kekekeke. Sebab ai is pandang kiri kanan ai is loya loya mual. Kbaiii. :P


Dan as usual , yang aku terpaling suka ialah ----- suhu yang sejuk ! Hahahaha. I don't have any problem with that. Aku seronok dalam suhu sejuk sejuk gitu. Hahahaha. Takdelah stress ketibas semua. Mihmihmih. Malam tu ktorg semua just chill chill , makan makan and borak pasal ekspedisi esok je. Sharing apa yang patut. Adalah simple briefing juga daripada person in charge iaitu Abam Adi. 

So Day 1 dekat Cameron Highlands (aktiviti siang nanti aku update entry lain) ----- complete. 


Good night everybody ! Zzzzzzz. :P

Thanks for your time , love ya people.

3 comments:

  1. sy follow dan singgah sini.. salam kenal akak :) tngok entri ni rindunyaaa nk camping.. time skolah dulu mmg aktif camping.. hehe

    ReplyDelete
  2. Uish, tak sanggup akak nak tidur dalam khemah sekarang ni. Kalau tempat macam ni, bab toilet tu memang siksalah. Nak bayangkan pun siksa. Takpalah simpan aje cerita tentang bilik air tu!

    ReplyDelete
  3. Dah lama x rasa suasana camping. Sekali sekala memg best

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah