Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 20, 2017

Part 1 : Hello from Labuan !

Assalamualaikum & Hello.

'Once a year , go someplace you've never been before -  Dalai Lama'


Wilayah Persekutuan Labuan
2 - 4 November 2017


Never been in Labuan sebelum ni , so this lawatan sambil kerja aku take it as --- kerja sambil melancong. Hahaha !! Kesian partner aku , sebab bawa pelancong macam aku ni. Lol !

Day 1 : 

Nothing much pun , sebab arrived pun dah petang. And dekat Labuan , depa gelap awal. So , sampai sampai terus ke hotel - campak luggge (tak mandi tak apa) - terus pergi dinner dekat Mr Crab. Sedap. Recommended. Eventhough malam tu  ktorg makan steamboat je. But the food is nice. Bolehla pergi , if korang berkesempatan ke Labuan. ^_^


View daripada bilik 412 Grand Dorsett Labuan , sangatlah cantiknyaaaa !!




The end of Day 1 in Labuan.

Day 2 :

Pagi pagi buta dah bangun (Labuan cepat cerah). Hmmm. Dan lepas mencekik , terus tak lengahkan masa and pergi ke Menara Perbadanan Labuan untuk setup meeting by 8.15 pagi. Pheww. And alhamdulillah meeting habis cepat. Yeay !!


View daripada Menara Perbadanan Labuan , soooo much loveee !! 

Disebabkan meeting habis awal , and meeting jatuh pada hari Jumaat. Tanpa lengahkan masa , terus semua berdedai dedai pergi makan tengahari dekat Restoran Raff. Ermm. Memang pandai dorang ni pilih port makan , makanan again --- sedapppp. Ke aku yang lapar. I wonder. Hahahaha.

After sembahyang Jumaat , jadual kembali pack dengan lawatan turun padang. How I wished dapat turun padang pakai jeans & blouse je. Ngeee. Baru boleh feeling feeling tourist. Hahahaha. Tapi apakan daya , pakailah baju korporat ni. Ngeh.









Disebabkan aku taknaklah spoilkan blog aku dengan gambar kerja -- formal sangat rasanya. So , korang pasrah jela kena tengok muka aku - aku dan aku lagi. Hehehe. Jangan marah naaaa.

Laut dekat sana sangatlah cantik - sangatlah tenang - sangatlah bersih. Sangatlahhhh suka aku nak datang sana lagi sebenarnya. Eventhough kalau nak kata bandar dia ada a lot of things tu. Absolutely tak --- tapi orang kata coklat dia murah. Lol ! Tapi yang buat aku jatuh cinta tu --- Laut China Selatan tu. Sangat adorable untuk aku. Sangat peaceful. Okaylah esok nak pindah Labuan. Ehek.

Malam , as day 1. Kita makan lagiii !!! Hahahaha. Mana tak gemok kalau kerja makan makan makan jeeee. But tonight , ktorg pergi Anjung Ketam. Hurm. Dengar nama tempat pun dah boleh agak menu dia apa kan. Ekekeke.





Dah kenyang. Balik tido. Hahahaha ! Day 3 , nanti ada masa dan kerajinan aku type lagi. Hahaha. So , thats all for now. Till then.

Thanks for your time , love ya people.


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah