Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 20, 2017

Part 1 : Hello from Labuan !

Assalamualaikum & Hello.

'Once a year , go someplace you've never been before -  Dalai Lama'


Wilayah Persekutuan Labuan
2 - 4 November 2017


Never been in Labuan sebelum ni , so this lawatan sambil kerja aku take it as --- kerja sambil melancong. Hahaha !! Kesian partner aku , sebab bawa pelancong macam aku ni. Lol !

Day 1 : 

Nothing much pun , sebab arrived pun dah petang. And dekat Labuan , depa gelap awal. So , sampai sampai terus ke hotel - campak luggge (tak mandi tak apa) - terus pergi dinner dekat Mr Crab. Sedap. Recommended. Eventhough malam tu  ktorg makan steamboat je. But the food is nice. Bolehla pergi , if korang berkesempatan ke Labuan. ^_^


View daripada bilik 412 Grand Dorsett Labuan , sangatlah cantiknyaaaa !!




The end of Day 1 in Labuan.

Day 2 :

Pagi pagi buta dah bangun (Labuan cepat cerah). Hmmm. Dan lepas mencekik , terus tak lengahkan masa and pergi ke Menara Perbadanan Labuan untuk setup meeting by 8.15 pagi. Pheww. And alhamdulillah meeting habis cepat. Yeay !!


View daripada Menara Perbadanan Labuan , soooo much loveee !! 

Disebabkan meeting habis awal , and meeting jatuh pada hari Jumaat. Tanpa lengahkan masa , terus semua berdedai dedai pergi makan tengahari dekat Restoran Raff. Ermm. Memang pandai dorang ni pilih port makan , makanan again --- sedapppp. Ke aku yang lapar. I wonder. Hahahaha.

After sembahyang Jumaat , jadual kembali pack dengan lawatan turun padang. How I wished dapat turun padang pakai jeans & blouse je. Ngeee. Baru boleh feeling feeling tourist. Hahahaha. Tapi apakan daya , pakailah baju korporat ni. Ngeh.









Disebabkan aku taknaklah spoilkan blog aku dengan gambar kerja -- formal sangat rasanya. So , korang pasrah jela kena tengok muka aku - aku dan aku lagi. Hehehe. Jangan marah naaaa.

Laut dekat sana sangatlah cantik - sangatlah tenang - sangatlah bersih. Sangatlahhhh suka aku nak datang sana lagi sebenarnya. Eventhough kalau nak kata bandar dia ada a lot of things tu. Absolutely tak --- tapi orang kata coklat dia murah. Lol ! Tapi yang buat aku jatuh cinta tu --- Laut China Selatan tu. Sangat adorable untuk aku. Sangat peaceful. Okaylah esok nak pindah Labuan. Ehek.

Malam , as day 1. Kita makan lagiii !!! Hahahaha. Mana tak gemok kalau kerja makan makan makan jeeee. But tonight , ktorg pergi Anjung Ketam. Hurm. Dengar nama tempat pun dah boleh agak menu dia apa kan. Ekekeke.





Dah kenyang. Balik tido. Hahahaha ! Day 3 , nanti ada masa dan kerajinan aku type lagi. Hahaha. So , thats all for now. Till then.

Thanks for your time , love ya people.


5 comments:

  1. Wahhh...bestnye.. LeYa pun teringin nak ke Labuan.. tak pernah smpai lagi..huhu..

    ReplyDelete
  2. Akak pun tak pernah lagi sampai ke Labuan ni, Nadia. Apa actually yang best kat sana selain LCS dan makan-makan ya?

    ReplyDelete
  3. Aku suka Labuan!! Dah pergi 2 kali. Padahal bukan ada apa sangat pun kan. Hahaha

    ReplyDelete
  4. kira comel lah tu baju korporat awak, takdelah nampak skema sangat. masuk dengan kaler blog ni..haha

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah