Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, January 24, 2018

Part 2 : Hello from Labuan - Gedung Ubat Chimney , Labuan

Assalamualaikum & Hello.


4 November 2017
Gedung Ubat Chimney , Labuan

On our last day dekat Labuan , sempat jugalah pergi curi masa untuk jalan jalan tengok kawasan sekitar. Itulah gunanya ada kawan dekat Labuan , laju aja dia nak jadi tour guide. Hehehe ! Asalnya plan macam main main je. 

Tapi itulah dia 


'Sometimes the best moments are the one you didn't plan at all'


Makanya , seawal 5.00 pagi aku dah bangun. Sebab kawan aku kata 'Kau orang punctual ya , 5.30 aku di lobi'. Dengan harapan dapatlah tengok sunrise dekat Gedung Ubat , tapi siapalah kita untuk menidakkan ketentuanNya. Nak jadi cerita , hari tu cepat pula cerahnya. Hahahaha. But its okay , kita akan teruskan juga perjalanan kita. ^_^

There you go , akhirnya sampai juga dekat Chimney Labuan. 




Lepak lepak kejap tangkap gambar dekat Chimney , lepas tu ktorg follow plan asal ktorg which is untuk ke Gedung Ubat. Untuk ke Gedung Ubat ni , korang boleh je follow map walking trail bawah ni. Ala. Tak jauh pun jalan. Tapi berpeluh peluh manja la juga. Ekekekeke. But its good for your health okayyy. Ngeee.


Jalan punya jalan punya jalaannnn, Akhirnya nampak spot yang cantik untuk tangkap gambar. So , yeah. Suruh orang sebelah iollss tangkapkan gambar. Hehehe. Mujur kawan kawan aku semuanya pasrah dan redhoooo orangnya. Waakakakaka.




Tersangatlah lawa viewnya , tak tau nak cakap macam mana. But it was sooo soooo calm. Sangat tenang. Sangat relax. Betullah orang kata 'The best view comes after the hardest climb'. Tapi takdela hardest mane pun. Ekekekeke. 






And this is the Tip Of Labuan , lawa tak ?

Lawa kaaaannn. And I'm hoping untuk pergi sini lagi and maybe some other places as well. Sesekali jadi duta Labuan apasalahnya. Siapa lagi nak tunjuk apa yang ada dekat negara kita kalau bukan diri kita sendiri. Cheh, Patriotik sangat ! Hahahaha.

-



-



-

Lari dari tajuk dekat atas , korang rasa patut tak aku menulis blog balik ? Since , Mama pun dah suruh aku menulis blog balik (walhal dia tak baca pun. ngeh) and ada juga a few people asked me the same question. So , apa pendapat korang ?


p/s : cerita tahun lepas , sibuk nak update tahun ni. wakakakakaka!


4 comments:

  1. Tulis je lah balik. Ada gak bahan bacaan hakak ni. Haha.

    ReplyDelete
  2. cantiknya labuan..Samalah awak macam saya, sikit-sikit nak berhenti ambil gambar

    ReplyDelete
  3. macam best juga labuan nih
    ada rezeki nak pergi sini lah

    ReplyDelete

  4. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah