Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, May 13, 2014

Food Review : Gomonae Korean Restaurant , Ampang Point

Assalamualaikum & Hello.

Cuti hari wesak harini aku penuhkan dengan aktiviti makan makanan Korea dengan Sally , Qila dan adik adk Qila. Kekeke. Kemain gigih tau ktorg pergi Ampang Point semata mata nak melayan craving si Qila yang tetiba nak makan makanan Korea. Naseb baiklah ktorg ni ahkak ahkak yang baik Qila oiii. Ehhh !! Puji diri sendiri. :P


Actually aku sampai sedikit lambat , sampai sampai terus order. Tak sempat nak snap menu and environment kedai. Next time la aku revisit okeh. By the way every set makanan akan diberi satu gelas Corn Tea. Sedap ! Sama macam green tea juga rasa dia. Dap dap dapppp. Boleh refill kalau dah habes. Aku saje da refill 2 kali sepanjang our lunch tu.


Ni makanan aku , Jjampong. Sedap! ! Pedassss gila !! Sampai licking licking hidung okay. Ada 2 ekor udang besar , ada lala. Pendek kata ada seafoodlah dalam makanan aku tu. Cendawan pun ada. Harga RM 14.


Yang ni pula Qila punya , jenuh google nama makanan si Qila. Dan jawapan dia adalah Godeungeo Gui atau dalam Bahasa Inggerisnya -- Grilled Fish. Harga pula aku tak sure , once aku dah tahu harga aku update balik yeeee. ^^


Yang ni pula makanan adik Qila si Pip. Beef Bulgogi nama diberi , yang ni aku tak rasa. Sebab malas nak kunyah daging , kang melokek dekat celah gigi -- malas nak cungkil cungkil. Muahahaa. Harga pun aku tak sure. Miahahahaha.


Yang ni Sally punya , nama dia Yuk Gae Jang. Kalau nak dimelayukan , hmmm dia ala ala asam pedas daging. Hahahaha. Tapi ni bukan daging seketul seketul , ni shredded meat. Amboii speaking. Rasa dia sedikit kurang pedas kalau dibandingkan dengan aku punya Jjampong. Harga pun sama RM 14.


Gimbap , sedap !! Sebiji Gimbap tu bila masuk mulut , terus penuh okay. Terus nampak perangai buruk lantak dekat situ. Hahahaha. Dengan mulut penuh pun sebok nak bercakap. By the way , isi dalam Gimbap ialah Carrot , Crabstick , Sawi , Radish Pickle dan sebagainya. Harga RM 8 kalau tak silap aku.


Bila jumpa dengan #madukukakisantau memang kena macam ni. Hahahaha. No picture please Qila. Hahahaha. Ktorg tahulah ktorg bini bini Yonghwa yang femes gila tu tapi janganlah sampai nak snap candid candid gini. Lol ! Kalau nak snap sama sama cakap je. Kekekeke.


Haaaa macam ni kan senang. Lain kali cakap je nak bergambar bersama sama , ktorg okay saje. Kekekeke. Ada rasa nak lempang ke Qila ? Hahaha. Alaaaa janganlah , nanti Qila sambung study ktorg dah takde dah orang yang nak jadi bahan. Mihmihmih.


Bila dah kenyangggg , muka mestilah gembira. Kekeke. Balik daripada 'Korea' ktorg shoot pula lepak dekat Starbucks. Even lepas Qila balik pun , aku dengan Sally masih lagi berkampung dekat situ dan bercerita pasal 'suami' , siapa lagiii kalau bukan Jung Yong Hwa CNBLUE. Kbaiiii !!

Gomonae Korean Restaurant
Lot F32 , 2nd Floor Ampang Point Shopping Centre , Jalan Mamanda 3 , Ampang , Kuala Lumpur.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : gigih okay update entry !


xoxo



35 comments:

  1. Kedai ni ada beef noodles yang daging dia besar2 tu kan? btw, awak duk area ampang jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp ! Ada juga. Not exactly Ampang , tapi dekat dekatlah juga. Why ?

      Delete
    2. Sedap uh! owh.. macam familiar. :) mungkin sebab blogger otai? hehe..

      Delete
    3. Hahaha apa lagi , pergilah makan. Urmmm , based on ur bio dekat blog. Keje Uzma kan ? Maybe penah nampak or selalu nampak since office kite berjiran ?

      Delete
    4. Yes! Awak la yang selalu breakfast dengan kawan2 awak dekat kedai mamak sama bangunan dengan 7e tu kan? If I'm not mistaken.

      Delete
    5. Uppppssssss! Seems like u have found me. Hahaha. Aah most of the time breakfast dekat situ. Hahaha. But tak pernah perasan plak awak.

      Delete
    6. Dulu saya selalu jugak breakfast ctu. Dengan supervisor saya and da gang. Tak perasan eh? Rambut pintal2, serabai, tak pernah pakai seluar slack dan selalu pakai converse je. :P

      Delete
    7. Not really sure , sebab korang ni macam bertukar2 staff. Hahaha. Banyak muka baru juga nampak sekarang ni.

      Delete
    8. hahaha..y tu tak leh nk cakap ape. Btw, nanti kitorang dah nak pindah ke damansara dah. makin jauh la nampaknye perjalanan.. samada nak cari rumah sewa baru or kerja baru. :P

      Delete
    9. Oh yeke ? Yeayyy ! Dah takde orang dekat office sebelah. Ehh ! Hahaha. Good luck ! ^^

      Delete
    10. EH?? amboi..kemain. Thanks btw. :)

      Delete
    11. Hahahaha. Ikhlas dari hati okay ! Lol !!

      Delete
  2. wahhh...laju bebenor hapdetnya...muka nurie nampak lain bila pakai spek..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha lajulaaa mengejar Alexa , ehhh ! Hahaha. Nampak lain kan ? Sebab muka dengan pinggan pun da tak nampak beza. Sama je bulat bulatan. :P

      Delete
  3. 1. Wa mana ada bawak adik weh..hahaha
    2. Gimbap bukan bibimbap!
    3. Wa sudah rindu sama korang..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakaka! Apekes banyak salah ni. Deym! Mabuk kimchi ke nadia oooiiiii. Akan direpair soon. Rinduuuuuuu Sally jugak!

      Delete
    2. Hahaha..nasib baik la iollsss nampak dulu..hahaha

      Delete
    3. Fuuhh , naseb baik jah. Hahaha.

      Delete
  4. pernah try makan sushi tapi tekak tak boleh nak go...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii. Lain orang lain citarasa. :)

      Delete
  5. Replies
    1. Alalalalala , nanti ada rezeki kita pergi makan sama2 pula ok ? :D

      Delete
  6. Replies
    1. Hoiii hoiiii ya hoiiii kita semua gembiraaa , hoiiii hoii yaaaaa......... hahaha

      Delete
  7. heheheehhee. misschu both oledi TT_TT
    hihihihi.
    tipu sikit je hahahahaha.
    Hmm nanti kita keluar lagi okay yayy hayyyy hahahah.
    nasibaik sempat untuk kali ke 2 heee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo malu malu pula nak cakap windu ktorg. :P
      Baiklah ! Nanti Qila cuti , kita jalan jalan okay. ^^

      Delete
  8. Replies
    1. Ni baru gambar Ayu , kalau rasa dia --- lagilahhhh ! Perghhh ! Terangkat. Eh. :P

      Delete
  9. Replies
    1. Alamakkk ! Ini ibu mengandung , bahayaaaaa. Hahaha. Silalah masukkan dalam list makanan dan pergi makan. :D

      Delete
  10. sangat tak ajak, sangat dengki sangat menyampah sangat benci!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sangat takde data pun tak boleh oiii !!!!

      Delete
  11. byk byk makanan tu kita sukap gimbap jer. . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha gimbap memang ramai la yang suka puuunnn. :D

      Delete
  12. Assalamualaikum, saya nak tanya kedai ni halal ke???

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah